Fotod: Kiviõlis põles maha naftamahutite angaar, inimestele enam ohtu ei ole (4)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 16.25 sai häirekeskus teate tulekahjust Kiviõlis Mäealuse teel, kus süttis lausleegiga angaar. Elanikel paluti ohtliku suitsu tõttu aknad sulgeda ning põlengu piirkonda võimaluse korral vältida. Praegu enam inimestele ohtu pole.

Ida päästekeskuse pressiesindaja ütles kella 18.30 paiku Postimehele, et ühele ettevõttele kuulunud angaar on maha põlenud ja kokku varisenud. Sellesse olid ladustatud naftatoodete mahutid ja gaasiballoonid, samuti kaks raudteevedurit. 

Põlemisel tekkinud suits kandus tugeva tuule mõjul Kiviõli linna poole. Põleng oli väga intensiivne ning tugev tuul raskendas päästetöid. Samuti oli raskendatud kustutuseks vajaliku vee võtmine.

Kella 22 paiku teatas päästeamet Twitteris, et põleng on kontrolli all ja kustutustööd veel kestavad. Pühapäeva hommikul jätkatakse järelkustutustööga. «Ohtu inimestele ei ole, suits enam linna suunas ei levi,» teatab päästeamet.

Päästjatel õnnestus tulest päästa ekskavaator.

Kohapeal osales kustutustöödel enam kui 15 päästemeeskonda. Põlengule anti neljas aste.

Kuna tugev tuul kandis mürgist suitsu linna suunas, paluti elanikel kodudes hoida aknad ja uksed suletuna ning põlengu piirkonda vältida.

Päästesündmuste neljas aste tähendab ulatuslikku või paljude kannatanutega sündmust, mis tähendab ka operatiivkorrapidaja ning kõrgema juhtimistasandi reageerimist.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles