SAPTK kogus aastaga ligi 300 000 eurot annetusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Sihtasutus Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks (SAPTK) kogus eelmisel aastal annetustena 290 356 eurot, mis oli üheksa protsenti rohkem aasta varem laekunud 256 791 eurost.

Eelmise aasta lõpu seisuga oli sihtasutusel 233 887 euro eest vara, mis suurenes aasta algusega võrreldes 23 protsendi võrra. SAPTK-i aruandeaasta lõppes 41 952 euroga plussis, mille moodustasid 38 800-eurone põhitegevuse tulem ja intressitulud. Juhtkonnale arvestatud tasud ja muud olulised soodustused vähenesid 2016. aasta 58 480 eurolt 52 400 eurole eelmisel aastal.

SAPTK-i hinnangul oli 2017. aasta ühingule edukas – viidi läbi mitmed kampaaniad, töötati jätkuvalt üles uudiste- ja arvamusportaali Objektiiv ning laiendati organisatsiooni püsitoetajate ringi. Samuti valmistas SAPTK käesolevaks aastaks ette suuremat kampaaniat abielu mõistele põhiseadusliku kaitse nõudmiseks.

SAPTK meenutab enda eelmise aasta tegevusaruandes, et Tallinna ringkonnakohus langetas nii 2016. aasta lõpus kui ka 2017. aasta alguses mitu otsust, millega asuti seisukohale, et Eestis peaks kehtiva abieluna tunnustama välismaal sõlmitud homoabielusid. Samas toonitab ühendus, et seadusandja selgelt väljendatud mõtte kohaselt tuleks selliseid abielusid siiski õigustühistena käsitleda.

Seetõttu korraldas SAPTK mais ka meeleavalduse Tallinna kohtumaja ees, et protesteerida homoabielude seadustamise vastu. Meeleavaldus leidis meedias laialdast kajastust ning selle sõnum jõudis ühingu kinnitusel ka paljude kohtunikeni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles