Purjuspäi kogemata võõrasse majja tunginud ja seal laamendanud mees pääses kriminaalkaristusest (1)

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees avastas end liigse alkoholi pruukimise tõttu ette võetud seikluse järel kohtupingist.
Mees avastas end liigse alkoholi pruukimise tõttu ette võetud seikluse järel kohtupingist. Foto: David Jones / PA Wire/Press Association Images/Scanpix

Ekslikult võõrasse majja tunginud ja seal mitu purgitoitu lõhkunud joobes mees pääses Pärnu maakohtu otsusega kriminaalkaristusest. 

23. veebruari õhtul väljus purjus Karl* vales linnas bussis ja seadis sammud elumaja poole, mida pidas ekslikult oma sõbra koduks. Kella 22.45 ajal sisenes ta lukustamata hoovipoolsest uksest esikusse. Trepist teisele korrusele minnes jäid talle ette sinna ladustatud Salvesti purgitoidud, kokku lõhkus Karl purke 50 euro väärtuses. 

Karli talvist süütegu arutati Pärnu maakohtu Paide kohtumajas ning 19. juunil otsustati kriminaalmenetlus lõpetada, sest prokuröri sõnul polnud mehe patukoorem suur ning samuti puudub avalik menetlushuvi. 

Karl kahetseb oma tegu ning ta on heastanud või asunud heastama kuriteoga tekitatud kahju ja kriminaalmenetluse kulusid. 

Mehel tuleb tasuda kannatanule tekitatud kahju 50 eurot. Samuti tuleb tal maksta menetluskuluna kahjutasu 108 eurot ja 96 senti ning riigituludesse 350 eurot. 

* Kohtutoimikus märgitud initsiaalid asendatud toimetuse poolt väljamõeldud nimega. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles