Palkas parima advokaadi: Tartu EMOs sõimata saanud Soome kodanik kavatseb arsti kohtusse kaevata (4)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Eelmise kuu alguses Tartu Ülikooli kliinikumi erakorralise meditsiini osakonna (EMO) valvearstilt sõimata saanud Soome kodanik Lauri Steinbach lubas tohtri kohtusse kaevata.

Steinbach rääkis Soome ajalehele Iltalehti, et ei ole leppinud ning kavatseb arsti kohtusse anda. «Olen palganud Eesti parima advokaadi seda asja ajama. Minul ei ole midagi Tartu Ülikooli haigla vastu, kuid see arst peab oma käitumise eest vastutama,» ütles Steinbach.

Postimees kirjutas möödunud kuul, et Otepää kandis suvitav Lauri Steinbach pöördus ööl vastu 6. juunit Tartu Ülikooli kliinikumi EMOsse, et saada kiiret ravi varbale, mille ta mõni tund varem oli ära löönud ning mis haiglasse jõudmise ajaks oli potisiniseks ja kõveraks tõmbunud. Steinbachi sõnul sai ta valvearst Hardi Kaljurannalt hoopis sõimata. 

Videojäädvustusest on tõepoolest näha ja kuulda, kuidas mehed teravas toonis sõnelevad. 

«Mina räägin sulle, kuidas sa pead oma varvast ravima, sina hakkad paukuma siin ja süüdistama, kes on kellest, kurat, video teinud. Mis sul viga on, raisk? Ah? Ei ole muud teha, kui öösel möliseda siin vä?» on esimesed laused, mis arsti suust kostavad. 

Hiljem avaldas Hardi Kaljurand Postimehele saadetud seletuses juhtunu pärast kahetsust. «Tunnen kahetsust, et olukord patsiendiga SA Tartu Ülikooli kliinikumi traumakabinetis 06.06.18 varahommikul eskaleerus pressis kajastatud tasemeni. Vabandan enda ja tööandja nimel hääle tõstmise ning sobimatu keelekasutuse pärast,» kirjutas arst.

Kaljuranna sõnul tekkis konflikt ning sündmused eskaleerusid tänu asjaolule, et patsient tõlgendas tänapäeva konservatiivset ravi ravita jätmisena ning ei soostunud edasises arutelus ning raviprotsessis osalema, asudes personali provotseerima ning lõpuks ka ähvardama.

«Pean tunnistama, et allusin provokatsioonile ning oleksin pidanud professionaalses mõttes olema võimeline sellises olukorras rahu säilitama,» tunnistas Kaljurand.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles