Kiirus, joove, kõrvaltegevused – tänavu on liikluses hukkunuid kaks korda rohkem

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei. Foto on illustratiivne.
Politsei. Foto on illustratiivne. Foto: Jürgen Puistaja

Liiklusõnnetustes on sel aastal elu kaotanud juba 40 inimest, möödunud aasta samal ajal oli see number poole väiksem.

Kui hukkunute arv on käimasolevat aastat arvestamata üldiselt olnud siiski languses, siis liikluses vigastatute arv on pidevalt kasvanud, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Põhjused on endiselt suur kiirus, joove ja viimastel aastatel lisandunud kõrvalised tegevused, aga on kasvanud ka terviserikkest põhjustatud õnnetuste arv.

Joobes juhtide süül on sel aastal elu kaotanud viis inimest, kõrvalised tegevused autoroolis on aga nõudnud vähemalt neli elu. Viimane neist eelmisel nädalavahetusel Tartumaal Haava külas, kus vastassuunda kaldunud Mercedese juhi süül hukkus vastu tulnud auto juht ja sai vigastada tema kolmeaastane tütar.

Kolmapäeval sai liikluses viga neli inimest, politsei tabas 15 alkoholi tarvitanud mootorsõiduki juhti.

Eile kella 14.14 paiku toimus liiklusõnnetus Jõgevamaal Põltsamaa vallas Kamari järve ääres, kus krossimootorrattaga sõitnud 22-aastane mees kaotas kontrolli sõiduki üle ja kukkus. Mootorrattur toimetati Tartu Ülikooli kliinikumi. Mootorrattur ei kandnud sõites kaitsekiivrit.

Kell 17.30 teatati liiklusõnnetusest Tallinnas Punane ja Taevakivi tn ristmikul, kus sõiduautot Volkswagen Golf juhtinud 31-aastane mees ei andnud teed peateel liikunud sõiduautole Volvo XC60, mida juhtis 60-aastane mees. Kokkupõrkest paiskus Volvo otsa jalakäijate teel liikunud 48-aastasele naisele. Jalakäija toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse, mõlemad autojuhid Ida-Tallinna Keskhaiglasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles