Kaljulaidi ja Itaalia presidendi kohtumisel tuli jutuks taas Venemaa

, Suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Kaljulaid kohtus Itaalia presidendiga.
Kersti Kaljulaid kohtus Itaalia presidendiga. Foto: MATTIAS TAMMET

Tänasel kohtumisel Itaalia presidendi Sergio Mattarellaga rõhutas president Kersti Kaljulaid Euroopa ühtsuse hoidmise olulisust.

«Kasu, mis me Euroopa Liidust saame, on ühine ja ühised on ka peamised väljakutsed, mille lahendamisel oleme koos tugevamad,» ütles Kaljulaid pärast kohtumist Mattarellaga. Eesti riigipea sõnul võib probleemide päevakorralisus Euroopa lõuna- ja põhjaosas olla hetketi erinev, kuid riigid saavad neid lahendada ainult koos. «Nii nagu rändekriis ei ole Itaalia mure, ei ole NATO idatiiva julgeolekuküsimus ainult meie piirkonna probleem, vaid kogu Euroopa ja atlandiülese võrgustiku ühine väljakutse,» ütles Kaljulaid.

Kaljulaid rõhutas Eesti rolli Lõuna-Euroopa probleemide lahendamisel ning tõi välja, et kõik Eesti tänased välismissioonid on lõunasuunalised. «Eesti panustab rändekriisi lahendamisesse vastavalt senistele kokkulepetele, meie kaitseväelased osalevad Vahemerel Euroopa Liidu mereväemissioonil,» ütles Eesti president.

Venemaast rääkides toonitas Kaljulaid, et kõige tugevam sõnum Venemaa vaenuliku käitumismustri vastu on Euroopa Liidu ühtsus ja kindlameelsus. «Me ei näe põhjust muuta Varssavis ja Wales’is tehtud otsuseid ning ühtne sanktsioonipoliitika peab jätkuma seni, kuni Venemaa ei ole asunud oma käitumist muutma ja rahvusvahelisi kohustusi täitma,» sõnas Eesti riigipea.

Itaalia president Sergio Mattarella saabus täna Eestisse kahepäevasele riigivisiidile. Eelmise sel tasemel visiidi tegi Itaalia riigipea Eestisse 2004. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles