Sotsid: Kesklinna leht teeb Kalev Meediale tasuta reklaami

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar telekanalil Kalev Sport eetris olnud saates Linnapea tund.
Edgar Savisaar telekanalil Kalev Sport eetris olnud saates Linnapea tund. Foto: Peeter Langovits

Sotsiaaldemokraat Maimu Bergi sõnul ilmus viimases Kesklinna Sõnumites kiidulaul erafirma Kalev Meedia aadressil, mille üks kõmulisemaid saateid on Edgar Savisaare otsesaade Tele-Tallinn.

«See juhtus viimases Kesklinna lehes teisel leheküljel, otse härra Savisaare artikli all, kus ilmus Kalev Meedia uudistetoimetuse juhi kiidulaul Kalev Meedia agentuurile,» tõdes Berg. «Selle juures ei olnud aga mingit märget, et tegu oleks tasutud kommertstekstiga.»

Seepärast küsimegi, et miks niisugust asja rahva raha eest tehakse, lisas ta.

Berg esitas juhtumi kohta Savisaarele arupärimise, kas linnapea peab taolist käitumist normaalseks ja eetiliseks ning miks just Kalev Meedia selle tasuta pinna Kesklinna valitsuse poolt välja antavas lehes sai.

«Näiteks Soome instituudi esindajana olen püüdnud seal saada tasuta pinda, kuid pole saanud,» lausus volinik.

Kesklinna Sõnumites ilmunud ning Kalev Meedia uudistetoimetuse juhi Rain Kooli kirjutatud artikkel kandis pealkirja «Kalevi uudised - värsked ja rasvavabad».

«Skandaali ja pisiasjade suurekspuhumise asemel kavatseb Kalev Meedia ka edaspidi toota uudiseid, mis aitavad igaühel meist oma elu nüüdismaailma tõmbetuultes paremini elada,» kirjutas Kool lehes ilmunud artiklis.

Samuti märkis Kool, et nende firma tunnuslause «Uudised Sinu lähedalt» ei tähenda ainult geograafilist lähedust.

«Uudised on meie lähedalt siis, kui need räägivad sellest, mis meile korda läheb, oluline on ning mis meie tegemisi reaalselt mõjutab,» tõdes ta. «Need on uudised, mille tegemisel ei ole mõeldud eelkõige sellele, mitu klikki need veebiavarustes koguvad.»

Kesklinna lehe tegemise eest vastutav linnaosa avalike suhete nõunik Madis-Ilmar Salum ütles Postimees.ee`le, et Kalev Meedia loo ilmumise eest ei maksnud. Tema sõnul ilmus lugu põhjusel, et Kalev Meedia sai aasta vanaks ning firma asub kesklinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles