Linnavolinik: Tallinn jagab üliheas seisundis kortereid eksvangidele

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Loopealse elamurajoonile
Vaade Loopealse elamurajoonile Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavolikokku kuuluva rahvaliitlasest Peeter Mardna sõnul väidavad uue Loopealse kvartali elanikud, et linn on jaganud heas korras kortereid ka endistele vangidele.

Mardna sõnul rääkisid talle kaks Loopealse asumis Meeliku tänaval asuvasse kvartalisse linnalt korteri saanud inimest, et lisaks sundüürnikele ja lastekodulastele on eraldatud kortereid ka vanglast vabanenud isikutele.

«Siin hakkas minu õiglustunne kihverdama, et sellised üliheas seisundis korterid, kus on sees pliidid, pesumasinad, külmkapid, antakse nendele isikutele, kes on kodanike ja riigi vastu kuriteod toime pannud,» rääkis ta eilsel linnavolikogu istungil.

Samuti märkis Mardna, et elanike sõnul ei koli linnalt korteri saanud inimesed oma uude eluruumi ning esineb ka juhtumeid, kus suusõnalise kokkuleppe alusel on korter edasi üüritud.

Mardna esitas linnavalitsusele arupärimise, kus küsis muuhulgas seda, kas linnalt korteri saanud elanikel on õigus kortereid edasi üürida ja kas vanglast vabanenud inimestele üliheas seisus kortereid andes pole mitte rikutud ühiskonna õiglustunnet.

Võib-olla peaks neile (endistele vangidele) ikkagi eraldama vähem mugavamaid kortereid, lisas ta.

Tallinna abilinnapea Eha Võrk ütles täna Postimees.ee`le, et tema teada ei ole Loopealse kvartalisse endistele vangidele kortereid antud ning inimesed pole jätnud saadud kortereid tühjaks. Ta lisas samas, et Mardna arupärimise vastates kontrollitakse need küsimused kindlasti üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles