Peatselt algab kohtuvaidlus Viru Poja ehituskeelu üle

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arhitektuuribüroo Künnapu & Padrik visioon Viru hotelli juurdeehitusest.
Arhitektuuribüroo Künnapu & Padrik visioon Viru hotelli juurdeehitusest. Foto: Arhitektuuribüroo Künnapu & Padrik

Viru hotelli omanikud kaebasid kohtusse linnavõimu otsuse kustutada ala detailplaneeringult hotelli juurdeehitus ehk Viru Poeg ning kohtuvaidlus peaks lahti minema järgmisel nädalal.

Esialgse kava kohaselt peaks esimene istung Tallinna halduskohtus toimuma teisipäeval. Tallinna linnakantselei õigusnõuniku Priit Lello sõnul on nad esitanud taotluse istung edasi lükata, sest linna esindav advokaat ei saa määratud ajal kohtusaali tulla.

Lello ütles, et seni pole linn saanud kohtult vastust, kas kohtunik on istungi edasi lükkamisega nõus.

Viru hotelli omanikud vaidlustasid kohtus linnavolikogu suvise otsuse kustutada Viru väljaku detailplaneeringult Viru hotelli 17-korruseline juurdeehitus.

Linnavõim kinnitas Viru Poja rajamist võimaldanud planeeringu 1999. aastal. Kuid kui firma taotles kuus aastat hiljem selle ehitamiseks luba, keeldus linnavõim sellest ning viitas juurdeehituse sobimatusele.

Linn algatas seejärel Viru Poja kustutamise ala detailplaneeringult. Hotellifirma on aga vaidluse puhkemisest alates peale süüdistanud linna ebaseaduslikus tegevuses ja nõudnud pidevalt ehitusluba.

Linn ja hotelli omanikud on pidanud läbirääkimisi ka võimaliku kompensatsiooni leidmiseks ehituskeelu hüvitamiseks, kuid linna pakutava ja erafirma soovitava vahel on seni olnud kokkuleppe sõlmimiseks liiga suured erinevused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles