Ringkonnakohus teeb Weroli eksjuhtide süüasjas otsuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Weroli endised juhid Tõnu Jaanimets (vasakul), Erki Aavik ja Helmo Hainsoo kuulamas Jõgeva maakohtus süüdistuskokkuvõtet.
Weroli endised juhid Tõnu Jaanimets (vasakul), Erki Aavik ja Helmo Hainsoo kuulamas Jõgeva maakohtus süüdistuskokkuvõtet. Foto: Toomas Huik.

Tartu ringkonnakohus langetab 10. juunil otsuse AS-i Werol Tehased endise juhi Erki Aaviku ning Weroli endiste juhtide Helmo Hainsoo ja Tõnu Jaanimetsa süüasjas.

Esialgu teatas ringkonnakohus otsuse kuulutamise ajaks teisipäeva, 31. mai, ent see tähtaeg osutus lõpliku kohtulahendi vormistamiseks ebapiisavaks ning kohus määras uueks kohtulahendi teatavakstegemise ajaks 10. juuni, teatas Tartu kohtute pressiesindaja.

Tartu maakohtu otsuse selles kriminaalasjas vaidlustasid nii Lõuna ringkonnaprokurör Marge Püss, põllumajandusministeerium kui ka Erki Aavik ise ning tema kaitsja vandeadvokaat Monika Mägi, kirjutavad ERRi uudised.

Prokuratuur taotles maakohtu otsuse tühistamist osas, millega mõisteti Hainsoo ja Jaanimets neile esitatud süüdistustes õigeks ning nõuab nende süüdimõistmist.

Põllumajandusministeerium taotles maakohtu otsuse tühistamist osas, millega jäeti rahuldamata riigi tsiviilhagi ning mõisteti õigeks Hainsoo, ning tahab riigi tsiviilhagi rahuldamist, Hainsoo süüdimõistmist ametiseisundi ebaseadusliku ärakasutamises ning Aavikult ja Hainsoolt menetluskulude väljamõistmist.

Aavik ja tema kaitsja taotlevad maakohtu otsuse tühistamist osas, millega Aavik süüdi mõisteti ning tema õigeksmõistmist ametiseisundi ebaseaduslikus ärakasutamises, vara omastamises ja rahapesus.

Tartu maakohus mõistis möödunud aasta mais ASi Werol Tehased endise juhi Erki Aaviku süüdi ametiseisundi ebaseadusliku ärakasutamisega WT-le suure varalise kahju tekitamises, WT vara omastamises ja suureulatuslikus rahapesus ning määras talle karistuseks nelja aastase vangistuse, millest reaalselt ärakandmisele kuulub kolm ja pool kuud.

Kaaskohtualuste Helmo Hainsoo ja Tõnu Jaanimetsa süü ei leidnud kohtus tõendamist. Nii mõisteti endine juhatuse liige Hainsoo õigeks talle esitatud ametiseisundi ebaseadusliku ärakasutamise süüdistuses, sest tema käitumises puudus süüteokoosseis.

Samuti mõistis kohus tehase endise kommertsdirektori Jaanimetsa õigeks talle esitatud omastamisele kaasaaitamise süüdistuses süüteokoosseisu puudumise tõttu. Dokumendi võltsimise ja selle kasutamise süüdistustes mõistis kohus Jaanimetsa õigeks kuriteo puudumise tõttu.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles