Uus Eesti kompanii tegi Helmandis 13 lõhkekeha kahjutuks

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalaväekompanii Estcoy 11 ja logistiline toetusüksus NSE 10 naasesid alles eelmisel nädalal Eestisse.
Eesti jalaväekompanii Estcoy 11 ja logistiline toetusüksus NSE 10 naasesid alles eelmisel nädalal Eestisse. Foto: Laura Oks

Äsja Afganistanis teenistust alustanud jalaväekompanii Estcoy-12 kaitseväelased tegid viimaste päevade jooksul kahjutuks oma vastutusalalt leitud 13 isevalmistatud lõhkekeha.

«Lõhkekehade leidmisele aitas oluliselt kaasa kohalike elanike ja Afganistani armee toetus,» ütles Estcoy-12 ülem major Martin Kukk.

Kuningliku Merejalaväe 42 Commando pataljoni alluvuses teeniv Estcoy-12 osaleb praegu koostöös Afganistani Rahvusliku Armee ja politseiga lahingugrupi operatsioonil, mille eesmärk on laiendada koalitsioonijõudude kontrollitavat ala.

«Käimasoleva lahingugrupi operatsiooni raames oleme saanud ülesandeks häirida vastase tegevust ka sellises piirkonnas, kus me varem opereerinud pole,» ütles major Kukk.

Estcoy-12 vahetas mais välja äsja kodumaale naasnud jalaväekompanii Estcoy-11. Kompanii peamine ülesanne on hoida oma vastutusala ja kaitsta kohalikku elanikkonda. Lisaks on kompanii ülesanneteks koostöös Afganistani Rahvusliku Armee ja politseiga toetada ülesehitustöid, hoida ala puhtana isevalmistatud lõhkekehadest ja vastase võitlejatest.

Eesti kontingent Afganistanis koosneb jalaväekompaniist, rahvuslikust logistilisest toetuselemendist, lähikaitsemeeskonnast, demineerimismeeskonnast ja staabiohvitseridest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles