Kohus ei vabastanud politseinike tulistaja poega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majapidamine Piusa külas, kus puhkenud tulevahetuses sai surma kaitsepolitseinik ja politseinike pihta tule avanud taluperemees.
Majapidamine Piusa külas, kus puhkenud tulevahetuses sai surma kaitsepolitseinik ja politseinike pihta tule avanud taluperemees. Foto: Kristjan Teedemaa

Tallinna ringkonnakohus otsustas jätta Harju maakohtu määruse muutmata ega vabastanud vahi alt relvade salaäris kahtlustatavat Peeter Waaksi.

Harju maakohtu vahistamismääruse vaidlustas Tallinna ringkonnakohtus Waaksi kaitsja Leelo Viil, kuid kohtunik jättis selle määruskaebuse täna rahuldamata.

Koos Peeter Waaksiga on relvasalakaubandust puudutavas kriminaalasjas kinni peetud veel kuus meest. Menetlus seoses relvade ebaseadusliku vedamise ja müügiga algas mullu sügisel.

4. mail toimus kriminaalmenetluse raames läbiotsimine Peeter Waaksi isakodus Põlvamaal Piusa külas hetkel, mil kahtlustatav ise kodus polnud. Majaomanik, 56-aastane Ago Ursel Waaks, kes polnud kriminaalasjas kahtlustatav, avas aga ootamatult politseinike pihta tule, tappes ühe ja vigastades kaht korrakaitsjat. Tulevahetuses hukkus ka Waaks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles