Heratis kärgatas Talibani paarisrünnak

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia sõdurid aitamas plahvatuspaigas kaasvõitlejat.
Itaalia sõdurid aitamas plahvatuspaigas kaasvõitlejat. Foto: SCANPIX

Talibani paarisrünnak Lääne-Afganistanis Heratis tappis neli afgaani ja vigastas 33 inimest, nende seas ka lapsi ja Itaalia sõdureid, teatab AFP.


Esimene pomm plahvatas Iraani piiri lähedal asuva Herati südalinnas. Teise korraldasid suitsiiditerroristid Itaalia juhitava provintsi ülesehitusmeeskonna (PRT) linnaserval asuvas baasis.

BBCga rääkinud Afganistani luureametnik märkis, et esimene pomm oli tugev. «See juhtus rahvarohkes kohas rahvarohkel ajal. Naabruses asuvate hoonete aknad purunesid,» kirjeldas ta.

PRT baasi ründas tunnistajate ütluste kohaselt vähemalt kaks suitsiidiründajat. Nüüd aga tõuseb sealt AFP kirjelduste järgi musta suitsu.

Vigastatute seas on neli last ja üks naine ning viis Itaalia sõdurit, ülejäänud kannatanud on kohalikud mehed. Herati provintsi tervishoiuametnike teatel on kolme vigastatu seisund kriitiline. Itaalia kaitseminister Ignazio La Russa tunnistas Roomas antud pressikonverentsil, et kriitilises seisundis on ka üks itaallasest kapten.

Kui üldiselt kuulub Herat pigem Afganistani rahulikumate piirkondade hulka, siis nüüdsed plahvatused juhtusid vaid mõned nädalad enne seda, kui julgeolekuvastutust selles linnaks peaks hakatama üle andma NATO vägedelt Afganistani enda julgeolekujõududele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles