Kolm keskkooli korraldasid Hiiumaal ühise riigikaitselaagri

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe vormilaigud
Kaitseväe vormilaigud Foto: Toomas Huik

Hiiumaal Tahkunas toimus nädalavahetusel kolme Eesti keskkooli ühine riigikaitselaager, kus lisaks sõjapidamisele õpiti ka integratsiooni, sest koos tegutsesid nii eesti- kui ka venekeelsete koolide õpilased.

Tahkuna poolsaarel endises piirivalvekoridoris toimus laupäeval kahe Tallinna gümnaasiumi ja Haapsalu gümnaasiumi ühine riigikaitselaager, kus ligi pooled osalejatest olid venekeelsest Tallinna Pae Gümnaasiumist, vahendab ERR Uudised.

«Oli näha, et nad abistavad seal üksteist ülesannete täitmisel – eriti meeldis, kuidas nad tegid öist laagrivalvet, patrullid olid seal koos, ja siis kuidas seal suheldi ja leiti võimalusi teineteise abistamiseks,» rääkis Pae gümnaasiumi riigikaitse õpetaja Märt Melsas.

Nädalavahetuse jooksul said noored aasta jooksul omandatud teooriat rakendada väga erinevates tegevustes – telkide püstitamine, sõdurirada, öine luure ja linnalahingu elemendid.

Korraldajad tahavad keelekümbluslikke laagreid korraldada ka edaspidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles