/nginx/o/2011/05/31/604876t1hb4a8.jpg)
Neljale kuni kuuele
1 värske forell (1–1,5 kg)
2 tomatit
2 tera nelki
4 küüslauguküünt
2 sibulat
4 sl oliiviõli
1 laim
300 g maitsestamata jogurtit
1/2 tl kurkumipulbrit
1 tl paprikapulbrit
näpuotsaga tšillipulbrit
näpuotsaga muskaatpähklipulbrit
soola maitse järgi
võid määrimiseks
garneeringuks rosmariinioksake
Puhasta kala. Jäta pea alles, eemalda lõpused ja muu kättesaadav kraam. Kalale tee noaga diagonaalsed lõiked.
Valmista kaste. Pane kaussi 2 sl õli, 1 tl laimimahla, kurkumi-, tšilli- (näpuotsaga), paprika- ja muskaatpähklipulber, sool ja jogurt. Sega korralikult läbi. Pane kala kastme sisse ja lase seista 2 tundi.
Kuumuta praepannil 2 sl õli, lisa nelk, hakitud sibul, küüslauk ja prae, kuni need on kergelt pruunid, siis lisa tükeldatud tomatid. Prae, kuni tomat on küps.
Määri ahjupann võiga, pane kala koos jogurtikastmega pannile ja kata tomati-vürtside seguga. Kata ahjupann fooliumiga ja küpseta 250 °C juures 20–25 minutit. Garneeri rosmariini ja laimiga.