Heategevusüritus jääb linna ja korraldaja erimeelsuste tõttu ära

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Algselt vanalinna päevade kavas olema pidanud liikumispuudega laste toetuseks toimuv heategevuslik võiduajamine «Elu ratastel või mitte» jääb ära, sest ürituse korraldaja ja vanalinna päevade toimkond ei saanud omavahel kokkuleppele.


Sihtasutuse Liikumispuudega Laste Toetusfond ja juhatuse liige ja «Elu ratastel või mitte» projektijuht Sirli Jassov väitis, et üritus jääb ära kesklinna valitsuse ametnike ebaeetilise käitumise tõttu. «Heategevusüritus oli vanalinna päevade programmis. See
eemaldati programmist ühepoolselt poolteist nädalat enne toimumispäeva ning siiani ei ole õnnestunud ametnikelt selgitusi saada,» kinnitas Jassov.

«Eelmisel esmaspäeval sain projektijuhilt Indrek Sarapuult e-kirja, mis ütleb, et mina pole nõustunud ühegi nende poolt pakutud koostöövariandiga ja et nad küll toetavad sellise ürituse läbiviimist, kuid enam ei ole võimalik seda programmi lisada.
Samas taotlesid nad nädal varem avaliku ürituse loa koos programmiga ja meie üritus oli programmis sees,» rääkis ürituse korraldaja.

«Alguses oli meie üritus planeeritud ühele päevale kontorirottide võidujooksu ehk Rat Race’iga. Ja Rat Race ei olnud sellega nõus, et teine suur üritus toimub vahetult enne nende oma. Mina ei saanudki aru, miks nad sellega nõus ei olnud.
Siis istusime korraldajatega koos ja arutasime ja nad pakkusidki mulle 1. juunit, et me saaksime rahulikult oma asja teha. Aga ka siis hakati esitama mingeid täiendavaid tingimusi ja nõudmisi, et kuidas ja kus ma siis peaksin seda üritust tegema,» selgitas Jassov.

Linnaametnike hinnangul jäi heategevuslik võiduajamine aga vanalinna päevade programmist välja just selle korraldaja kompromissituse tõttu.

«Vanalinna päevade ajal toimub hulgaliselt heategevusüritusi, nagu Rat Race, paraolümpia päev ja muud sellised asjad. Aga selle ürituse korraldaja ei olnud millegagi nõus. Transpordiamet pakkus talle välja turvalise marsruudi, aga tema polnud sellega nõus ja ei nõustunud vanalinna päevade lepingut sõlmima. Jassov tahtis seda teha liikluseks avatud Harju tänaval, aga talle pakuti marsruuti vanalinna jalakäijate alal ja see talle ei sobinud,» rääkis kesklinna valitsuse pressiesindaja Ivo Parbus.

Parbus möönis, et vanalinna päevade korraldajatel oli Jassoviga kokkulepe, et tema heategevusüritus võetakse vanalinna päevade programmi. «Aga ta ei olnud selleks ajaks, kui programmi hakati trükkima, suutnud kokkuleppeid saavutada. Kuna talle ei olnud ükski marsruut vastuvõetav, siis selle tõttu jäigi see üritus programmist välja. Me ei saa ju panna vanalinna päevade programmi selliseid asju, mille toimumises me ei saa kindlad olla,» lisas ta.

Parbus lisas, et kui Jassov oleks tahtnud oma üritust just vanalinna päevade ajal vanalinnas korraldada, ei oleks keegi talle ühtegi takistust teinud. Aga ta oleks pidanud ise võtma endale avaliku ürituse loa ja tänava sulgemise loa ning üritus oleks võinud toimuda hoolimata sellest, et seda vanalinna päevade programmis kirjas ei ole.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles