ERR.ee: riigitegelase Jaan Lattiku säilmed jõudsid kodumulda

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigi- ja kirikutegelase Jaan Lattiku ning tema abikaasa Alice Agnes Margarethe Lattiku säilmed maeti eile Viljandi Vanale kalmistule.

Ajaloouurijate hinnangul oli Jaan Lattik, kelle sünnist möödus mõne nädala eest 130 aastat, riigikogu osavamaid kõnemehi, ta oli ka haridus- ja välisminister, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Jaan Lattiku ja tema abikaasa säilmete ümbermatmise talitus peeti Viljandi Pauluse kirikus, kust suunduti Viljandi Vanale kalmistule. Ehkki Lattik on sündinud Karula kihelkonnas, oli tema enda ja ka sugulaste soov, et kodumaa mulda sängitataks ta Viljandis, paigas, kus ta oli maakoguduse õpetaja.

Lattik oli viimaste seas, kes septembris 1944 Eestist Rootsi suundus. Viimaseks hüvastijätjaks, nagu ta ise on kirjutanud, oli Viljandi kirikutorn. Lattik suri 1967. aastal ja ta maeti Stockholmi Metsakalmistule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles