Tammsaare park valmib septembris

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammsaare park.
Tammsaare park. Foto: Madis Sinivee

Tammsaare pargi rekonstrueerimistööd koos haljastuse, pargimööbli paigalduse, kaasaegse valgustuse, turukioskite ja parki paigaldatud skulptuuridega valmivad lõplikult kahe kuu pärast, täpsemalt avatakse 6,3 miljonit eurot maksma minev rekonstrueeritud park 15. septembril.

"Tallinna keskus saab nüüdisaegse kujundusega avatud pargi, mis on peatänava projekti lahutamatu osa ning mille üle võime kindlasti juba lähikuudel uhkust tunda," ütles abilinnapea Tõnis Mölder. Abilinnapea sõnul on pärast ehitustööde lõpetamist parki paigaldatud pargimööbel, seadistatud valgustus, skulptuurid ja muud vajalikud aksessuaarid.

Tammsaare pargi rekonstrueerimistööd pidid esialgu lõppema küll tänavu juulis, kuid Mölderi sõnul on lõpliku kasutusvalmiduse tähtaega pikendatud mitmete tegurite kokkulangemisel, samas kinnitas abilinnapea, et park valmib septembris.

"Möödunud aasta hilissügise ilmad olid pargi ehitustöödeks ebasoodsad ning keeruliseks muutis olukorra ka Uue Turu platsi arheoloogilised väljakaevamised ja vertikaalplaneerimise joonise muudatus, mistõttu sõlmiti selle aasta kevadel ehituse töövõtulepingu muudatus, milles lepiti kokku, et Tammsaare pargi põhitaristu ehitustööd lõpetatakse esialgse 2. juuli asemel 15. augustiks ja pargi ametlik avamine on kavandatud 15. septembriks," märkis Mölder.

Tammsaare pargi rekonstrueerimistööde maksumus on 6,3 miljonit eurot. Pargi rekonstrueerimise projekt koostati Tallinna linnaplaneerimise ameti 2012. aastal läbi viidud ideekonkursi võitnud arhitektuuribüroo Kadarik Tüür Arhitektid poolt, ideekonkursi võidutöö "Belle Epoque" alusel. Tööde käigus uuendatakse pargi teede katendid, korrastatakse haljastus, rajatakse vajalikud tehnovõrgud, uuendatakse valgustus, paigaldatakse linnamööbel ning Estonia teatri esisele alale rajatakse Uue Turu plats.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles