Õunapirukamekiline

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õunapirukaline
Õunapirukaline Foto: Toit&Trend

8–10 sööjat
1 ports küpsisepõhja
 

Täidiseks:
500–600 g maitsestamata toorjuustu
3 muna
1 dl suhkrut
Klopi toasoe toorjuust suhkruga ühtlaseks. Klopi ükshaaval juurde munad, kuni saad ühtlase massi.
Õunakoogi mekiks:
500 g kooritud ja viiludeks lõigatud õunu
0,5 dl pruuni suhkrut
50 g võid
1 tl kaneeli
Sulata pannil või ning sega hulka suhkur. Kuumuta, kuni segu hakkab karamellistuma. Lisa õunalõigud ja kuumuta-prae neid, kuni vedelik on imendunud ja õunad peaaegu pehmed. Jahuta.

Purukatteks:
2,5 dl kaerahelbeid
0,5 dl jahu
0,5 dl pruuni suhkrut
50 g külma võid
Sega kuivained ja tükelda juurde külm või. Näpi sõrmedega ühtlaseks puruks.
Vooderda umbes 20 x 25 cm suurune koogivorm küpsetuspaberiga. Vajuta küpsisepuru vormi põhjale ühtlaseks kihiks. Sega õunatükid, kaneel ja toorjuustumass ning kalla põhjale. Puista peale kaerahelbepuru.
Eelkuumuta ahi 160 kraadini. Küpseta kooki 30–40 minutit. Keera kuumus maha ja paota ahjuuks. Lase ahjus 2–3 tundi jahtuda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles