Maanteeamet ei kooskõlastanud Harjumaa uusi bussipiletite hindasid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harjumaa liinide buss.
Harjumaa liinide buss. Foto: Mihkel Maripuu

Maanteeamet ei kooskõlastanud Harjumaa ühistranspordikeskuse saadetud taotlust piletihindade tõstmiseks Harjumaa avalikel bussiliinidel alates 1. augustist, sest ei pea küsitud hinnatõusu piisavalt põhjendatuks.

«Me vajame hindade kooskõlastamise või mittekooskõlastamise otsuse tegemiseks põhjalikku majandusnäitajate analüüsi ja detailset põhjendust,» selgitas maanteeameti peadirektori asetäitja Rein Einer.

Kuupiletite hinnatõus oli Harjumaa ühistranspordikeskuse taotluse järgi kavandatud suurusjärgus 15 kuni 19 protsenti, mis on maanteeameti hinnangul liiga kõrge ning võib põhjustada reisijate arvu vähenemist.

Samas toetab maanteeamet Harjumaa ühistranspordikeskuse taotlust saada täiendavat toetust riigieelarvest teiseks poolaastaks.

Harjumaa ühistranspordikeskuse tegevdirektor Ago Kokser ütles Postimees.ee`le, et üksikpiletite hinnatõusu plaanitakse ligi seitse protsenti, kuid kuupiletid võivad tõesti rohkem kallineda. Praegu on kuupileti hinnaks arvestatud 20-kordne üksikpileti hind, kuid alates augustist võiks kuupilet kallineda kahe üksikpileti hinna võrra.

Kuna inimesed kasutavad Harjumaal busse tegelikult 30 – 40 korda kuus, siis ei ole Kokseri sõnul enam võimalik säilitada paregusi soodustusi kuupiletite hindades.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles