Tallinn rajab vanalinna pagaritöökoja

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut andis täna linnavolikogu menetlusse eelnõu pagaritöökoja avamisest Tallinna vanalinna aadressil Lai 34 / Vaimu 3.


Eelnõu sisse andes märkis linnajuht, et see on vaid väike sammuke oluliste nende muudatuste ahelas, mis peaksid parandama erinevate teenuste kättesaadavust vanalinna elanikele.

«Siin ei ole just lihtne leida kohti, mis on kasumi teenimise asemel orienteeritud ennekõike inimestele vajalike teenuste pakkumisele. Seetõttu ongi niisuguse eelnõu koostamise iva ja üks eesmärke algatada ühtlasi arutelu vanalinna kui elukeskkonna kvaliteedi üle,» lausus Vitsut.

«Kui midagi tehakse, siis üks põhilisi kriteeriume on üürihind. Aga kui me teeme vanalinnas üürihinnast lähtuva konkursi, siis võite kindlad olla, et sinna ei tule kunagi midagi sellist, nagu me tahame teha,» selgitas volikogu esimees.

Ta lisas, et tahab koos eelnõu menetlemisega algatada volikogus arutelu selle üle, kuidas oleks võimalik parandada vanalinna elanike elukvaliteeti ning luua seal selliseid asju, mis sinna praeguse rahast lähtuva tegutsemisloogika puhul mitte kunagi ei teki.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles