Uut superametit hakkab looma Tartumaa keskkonnateenistuse juht

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalmar Mandel.
Jalmar Mandel. Foto: Lauri Kulpsoo.

Tartumaa keskkonnateenistuse juhataja Jalmar Mandel asus täna tööle keskkonnaministeeriumi nõunikuna ning ta tööülesanne on hakata juhtima keskkonna- ja looduskaitseameti moodustamist.

Superameti looja Jalmar Mandeli sõnul on tema esmane ülesanne visandada uue ameti struktuur ja selles osas on oma ettepanekud esitanud keskkonnateenistused, looduskaitsekeskus ja keskkonnaministeeriumi osakondade esindajad, teatas keskkonnaministeerium.

Uue ameti juhtivatele kohtadele tuleb Mandeli hinnangul valida kompetentsed inimesed, kes oma valdkonna korralduse kujundamisel osalevad. Need inimesed on praeguste liidetavate asutuste töötajate seas olemas.

Juht toob uue ameti sisuliseks tugevuseks senise töökorraldusega võrreldes keskkonnavaldkonna rohelise ja pruuni poole hõlmamise samas asutuses.

«Haruldasi liike saab kaitsta nende elupaiku kaitstes ,elupaiku kaitstakse aga kogu keskkonna kaitsmise kaudu,» selgitas ta.

Valitus kiitis tänavu oktoobri alguses heaks keskkonnaministeeriumi ettepaneku ühendada keskkonnateenistused, looduskaitsekeskus ja kiirguskeskus keskkonna- ja looduskaitseametiks.

Kui ka parlament on uue ameti loomise kinnitanud, alustab see tööd 2009. aasta jaanuarist. Loodava ameti eesmärk on muuta keskkonnavaldkonna korraldus inimestele arusaadavamaks ja lihtsamaks ning samal ajal oma tegevuses senisest märksa efektiivsemaks.

Jalmar Mandel oli keskkonna- ja looduskaitseameti loomiseks vajalikke eeltöid koordineerinud juhtgrupi liige.

Ta on erinevatel ametikohtadel keskkonnavaldkonnas töötanud alates 1991. aastast, viimased kaheksa aastat olnud keskkonnaministeeriumi Tartumaa keskkonnateenistuse juhataja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles