Postimees.ee lugeja pakub uut liikluslahendust

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuendus Endla tänava viadukti juures ei ajaks kõige parempoolsemat sõidurada enam nii täis.
Uuendus Endla tänava viadukti juures ei ajaks kõige parempoolsemat sõidurada enam nii täis. Foto: Lennart Rikk

Postimees.ee lugeja pakub liiklusmuudatust Endla tänaval Kristiine keskuse juures, mille tulemusel võiks paraneda pööramine Tehnika tänavale ja sõit Suur-Ameerika tänavale.

Pärast Vabaduse väljaku sulgemist liiklusele on juhtide poolt järsult kasvanud Endla tänava kesklinna suunduval teepoolel oleva kõige parempoolsema sõiduraja kasutamine, sest sinna suruvad end nii Tehnika tänavale kui ka hiljem Suur-Ameerikasse pöörata tahtvad juhid.

Kui juhid jäävad aga Endla tänaval välimistele radadele ja avastavad alles vahetult enne Suur-Ameerika teeotsa, et neil oleks ikkagi targem hoopis sinna pöörata, tekitavad nad oma vahele surumisega ohtlikke olukordasid.

Muudatus seisneks selles, et Endla tänava kõige parempoolsem sõidurada pööraks pärast viadukti Tehnikasse ja sealt otse edasi sõita enam ei saaks. Nii vabaneks see suund pelgalt Tehnika tänavale sõitjatele ja Suur-Ameerikasse suundujad seda enam ei ummistaks.

Tallinna liiklusteenistuse direktor Mati Songisepp ütles täna Postimees.ee`le, et ka nendele on vastavat liikluslahendust linlase poolt pakutud ning linnaametnikud tegelevad praegu idee analüüsimisega.

Songisepa sõnul on uue lahenduse peamiseks murelapseks see, et mis saab ühistranspordist, mis Kristiine keskuse ees peatub ja siis piki Endlat otse edasi tahab sõita. Praegu kasutasid sealsed bussid ja trollid reeglina Endla viadukti juures just kõige parempoolsemat sõidurada, mis uuenduse tulemusel hakkaks aga lubama sõidukeid vaid Tehnika tänavale.

Tallinnapostimees.ee kutsub pealinlasi üles teada andma ideedest, mil moel oleks võimalik linna liiklust sujuvamaks muuta (1339@postimees.ee või www.postimees.ee). Meie küsime aga ametnikelt nende ideede kohta arvamust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles