Venemaa hoiatas naaberriike illegaalide eest (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illegaal istub Marokot ja Põhja-Aafrikas asuvat Hispaaniale kuuluvat   Melillat eraldaval traataial, valmistudes hüppeks.
Illegaal istub Marokot ja Põhja-Aafrikas asuvat Hispaaniale kuuluvat Melillat eraldaval traataial, valmistudes hüppeks. Foto: SCANPIX

Venemaa hoiatas Eestit ja teisi naaberriike, et seoses jalgpalli MM-iga on Venemaale tulnud hulganisti inimesi, kes võivad end jalgpallifänniks nimetades püüda illegaalselt Euroopasse pääseda, teatas laupäeval rahvusringhäälingu uudistesaade «Aktuaalne kaamera».

Eesti piirivalve esindaja Aimar Köss ütles, et juunis ja juulis on selliseid piiriületajaid Eesti-Vene piiri äärest tabatud üle 160. Neist 130 piiriületuse tõkestas Venemaa piirivalve.

Köss märkis, et Vene föderatsiooni kõrgendatud riskiriikidest saabunud nõndanimetatud jalgpallifänne võib olla tuhandeid.

Kössi sõnul on nende eesmärk, kas jalgpalli MM-i käigus või pärast jalgpalli MM-i lõppemist otsida võimalust Euroopasse pääsemiseks. "Kui me oleme suhelnud Venemaa Föderatsiooni piiriametnikega, siis jutt on lausa kümnetest tuhandetest," sõnas Köss.

Köss selgitas, et need ebaseaduslikud piiriületajad on endale soetanud jalgpalli fänni ID-kaardid, mis annavad neile õiguse osaleda vaatajatena jalgpalli MM-il. Venemaa piirivalvelt saadud info kohaselt annab fänni ID-kaart isikutele õiguse jalgpalli MM-i toimumise ajal Venemaalt väljuda ja uuesti siseneda. Köss rääkis, et fänni ID-kaart kehtib kuni 25. juulini

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles