Liikluses telefoni näppimine tapab alkoholiga võrdselt (17)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Autoroolis mobiiltelefoniga tegelemine – rääkimine, netis surfamine või halvimal juhul SMSi toksimine – on liiklusohutuse seisukohalt tõusnud samale pulgale purjuspäi sõitmisega. Tallinna kesklinnas Stockmanni ja bussijaama ristmikel tehtud Postimehe fotovaatlus fikseeris tunniga liikluses sadakond autroolis telefoniga rääkijat.

Sel aastal on tõenäoliselt roolis telefoniga tegelemise tõttu hukkunud liikluses juba neli ja viga saanud kaks inimest, näitavad politsei- ja piirivalveameti andmed. Võrdluseks – purjus juhi süül on tänavu liikluses elu kaotanud viis inimest. Kokku on kuue esimese kuuga liikluses hukkunud 39 inimest.

«Nende nelja inimese surma põhjuseks liikluses on suure tõenäosusega mobiiltelefoniga tegelemine,» ütleb politsei- ja piirivalveameti juhtiv korrakaitseametnik Kalmer Tikerpe. Ta kasutab väljendit «suur tõenäosus», sest ükski hukkunu ei saa avarii põhjuseid ise kinnitada. Politseil jääb üle tugineda vaid avarii hetkel tagantjärele selgitatud asjaoludele – näiteks kui õnnestub tuvastada katkenud telefonikõne või poolelijäänud SMSi saatmine.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles