Esimest päeva ajateenistuses: naised täidavad nahahoidjatest jääva tühimiku (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajateenijate esimene lõunasöök möödub vaikuses. Kõige kõvemat häält teeb rühmaülem: «Iga üks võib võtta ühe klaasi keefirit ja ühe klaasi morssi, aga ei tohi võtta kahte morssi või kahte keefirit.»
Ajateenijate esimene lõunasöök möödub vaikuses. Kõige kõvemat häält teeb rühmaülem: «Iga üks võib võtta ühe klaasi keefirit ja ühe klaasi morssi, aga ei tohi võtta kahte morssi või kahte keefirit.» Foto: Joakim Klementi

Möödunud nädalal hakkas Tallinna staabi- ja sidepataljonis poiste seas vabatahtlikult aega teenima kaks neidu. Neljapäeval kaitseressursside ameti parklasse kogunenud sadakonna noormehe seast ei paistnud õbluke Mirjam Petti (27) algul väljagi.

Silma järgi võib 160-liikmelise aega teenima mineva seltskonna jaotada kaheks: on neid, kes lähevad, kael õieli, bussile ja neid, kelle näost on raske õhinat välja lugeda. Ametnikud peavad nii mõneltki kahtlaselt punaste silmadega noormehelt küsima, kas kõik on ikka korras.

Kuid Mirjam Petti kindel silmavaade ei tekita kahtlust: ta teab, miks ta seal on.

«Emale see mõte ei meeldinud. Ta arvas, et ajateenistus on ainult meestele, aga isa ja vanavanemad olid väga toetavad,» ütleb Petti.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles