Surmasõitu teinud Segeri süüasjas tuleb kohtuvaidlus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Seger.
Mikk Seger. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees.

Pärnu maakohtus jätkub teisipäeval kohtuvaidlusega protsess kolme inimese surmaga lõppenud liiklusõnnetuse põhjustamises süüdistatava Mikk Segeri üle.


Mullu septembris alanud protsessil tunnistas Seger end kolme inimese surmaga lõppenud liiklusõnnetuse põhjustamises täielikult süüdi.

Mullu kevadel määras maakohus Segerile vahi alt vabanemiseks 600 000 kroonise kautsjoni, mille mees tasus juba kohtumääruse tegemise päeval.

Süüdistuse järgi kihutas purjus Seger 2006. aasta 13. augustil kella 21.30 ajal Hondaga Pärnu poolt Rakvere suunas ning põrkas Vändra lähedal kokku peateele keeranud Chrysleriga.

Chrysleris olnud 18-aastane rallisõitja Tauri Jürioja, tema sisekaitseakadeemias õppinud 22-aastane vend Siim Kivisild ja 24-aastane Raino Kullamaa hukkusid.

Politsei uurimisandmetel polnud Chrysleri juhil võimalik kokkupõrget vältida, sest auto oli jõudnud vasakpöördelt juba oma sõiduritta, kui suure kiiruse tõttu vastassuunavööndisse kaldunud Honda sellele otsa põrutas.

Lisaks süüdistatakse Segerit ka purjuspäi autojuhtimises 2005. aasta 11. detsembril Tartus Väike-Tähe tänaval, siis tabati mees Volkswagen Golfi roolist.

Kuna Seger oli varem samalaadse rikkumise eest väärteokorras karistatud, algatati kriminaaluurimine ja noormees saadeti kohtu ette. Paraku jõudis ta veel enne protsessi algust taas purjuspäi autorooli istuda ning Pärnumaal üliraske õnnetuse põhjustada.

Karistusseadustik näeb kahe või enama inimese surmaga lõppenud liiklusõnnetuse põhjustamise eest ette kuni 12-aastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles