Eestlane sai Euroopa kohtuekspertide ühenduse asejuhiks

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üllar Lanno EKEI uue hoone nurgakivi panekul
Üllar Lanno EKEI uue hoone nurgakivi panekul Foto: Peeter Langovits.

Eesti kohtuekspertiisi instituudi direktor Üllar Lanno valiti Euroopa kohtuekspertiisiasutuste ühenduse juhatuse aseesimeheks.

Vastse aseesimehe Üllar Lanno sõnul näitab Euroopa katusorganisatsiooni ENFSI otsus, et Eestis on tehtud õigeid valikuid ja töötatud eesmärkide nimel ühtse meeskonnana.

«Ees ootab pingeline ja ülesanneteküllane tegevus – suuremad eesmärgid saavad olema kõigi Euroopa laborite kvaliteedi tõstmine ühtlaselt kõrgele tasemele, võrgustiku liikmete sünergia ja tõhususe suurendamine ning ENFSi kui organisatsiooni professionaalsemaks muutmine,» sõnas Lanno.

Justiitsminister Kristen Michali sõnul on ENFSi otsus tõsiseks tunnustuseks Eesti kohtuekspertiisi tasemele ja sisejulgeolekule laiemalt, tähendades samas ka suurt vastutust.

«Eesti ei ole kindlasti kvantiteedis võrreldav maailma suurtega, kuid kvaliteedis pole meil midagi häbeneda ka võrdluses Euroopa või Ameerika Ühendriikide parimatega – kriminalistika tase Eestis on muljetavaldav,» sõnas Michal.

«Sellisele tasemele jõudmine ja seal püsimine ei ole rahaliselt odav lõbu ja mis veel olulisem, nõuab häid ja pühendunud asjatundjaid. Loeme seda tunnustuseks neile meestele ja naistele, kes igapäevaselt seda keerulist tööd teevad.»

ENFSi tööd juhib viieliikmeline juhatus, mis koordineerib komisjonide kaudu tööd arenduse, koolituse ja kvaliteedi vallas ning toetab eksperttöörühmade tegevust. Juhatuse ülesanne on panna paika ENFSI arengusuunad ja prioriteedid ning vastutada nende täitmise eest.

ENFSI on kohtuekspertiisi- ja kriminalistikalaborite katusorganisatsioon Euroopas, kuhu kuulub 58 liiget 33 riigist. Eesti kohtuekspertiisi instituut on liige 1998. aastast. ENFSi eesmärk on edendada ja koordineerida Euroopa riikide kohtuekspertiisiasutuste koostööd ja tõsta kvaliteeditaset.

Kohtuekspertiisi instituut võõrustas labortite tippjuhte juba teist korda: eelmine kogunemine Tallinnas toimus 2003. aastal ning teine kohtumine lõppes alles nädal tagasi. Sellel kohtumisel Lanno ametisse valitigi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles