«Tomatitaimed» osutusid siiski kanepitaimedeks

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanepitaimed.
Kanepitaimed. Foto: SCANPIX

Tänaseks on ekspertiis kindlaks teinud, et aprilli alguses Pihtla vallas Suure-Rootsi külas puhkenud garaažipõlengu kustutamise ajal avastatud taimed olid kanep, mitte jänesehein või tomatitaimed, nagu väitsid maja elanikud.

«Võtke kohe see artikkel maha,» helistas 12. aprillil ilmunud artikli «Tulekahju kustutamine viis kanepitaimede leidmisele» peale Saarte Hääle toimetusse maja perenaine ning kinnitas, et midagi sellist ei olnud, tegemist on laimuga ning kuurist viidi minema hoopis tema jäneste jaoks varutud hein, kirjutab Saarte Hääl.

«Ekspertiis kinnitas, et taimed sisaldavad narkootilist ainet,» kinnitas eile Saarte Häälele prokuratuuri pressiesindaja Annely Erm. Uurimine selgitab nüüd välja, milleks taimi kasvatati ja kas tegeldi ka nende müügiga.

Saarte Hääle andmeil leidsid päästjad ligi sada kanepitaime siis, kui nad üritasid järelkustutamist tehes sisse pääseda põlenud hoone kõrvalhoonesse, mille ukse ette olid tõstetud tünnid.

Tuletõrjujaid üritati aga järelkustutustööl takistada ning kuuri ust neile ei avatud. Päästjad läksid pimedasse kuuri siiski sisse ja leidsid sealt taimed. Ehkki pererahvas kinnitas, et tegu on tomatitaimedega, viis politsei taimed ekspertiisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles