Eesti aitab Afganistani lesknaisi ja orbusid

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Sepp toonitas, et meil ei tasu Afganistani suhtes illusioone luua.
Tanel Sepp toonitas, et meil ei tasu Afganistani suhtes illusioone luua. Foto: SCANPIX

Välisministeerium toetab MTÜ Mondo projekti, millega luuakse Eesti ühiskonda aktiivselt kaasav süsteem raskes olukorras olevate Afganistani lesknaiste, üksikemade, orbude ja tänavalaste toetuseks.

Koostöös kohalike partneritega Afganistanis pakutakse keerulises olukorras olevatele emadele paremaid võimalusi iseseisvaks toimetulekuks ja oma laste eest hoolitsemiseks, teatas välisministeeriumi pressiesindaja.

Projekti eesmärk on ka parandada tänavalaste kooliskäimise võimalusi ning elanike tervishoiualaseid teadmisi.

Mondol on praktiline kogemus leskede ja orbude toetamisest Aafrikas – Ghanas ja Keenias, kus kahe aasta jooksul loodi samalaadne süsteem naiste ja laste abistamiseks sponsorluse ja eetiliste kingituste portaali muudamaailma.ee abil.

Pikaajalise sõja tõttu on kõige rohkem leski elanikkonna kohta Afganistanis. Nende probleemid on välisministeeriumi teatel sotsiaalne eraldatus, sundabielud, vägivald ja majanduslike ning hariduslike võimaluste vähesus.

Afganistani elanikkonnal puudub ministeeriumi andmetel sotsiaalne kaitse - lesestumise tagajärjel on suur osa naisi sunnitud hoolitsema oma laste eest üksi ning neil puudub tavaliselt kooliharidus ja oskused elatise teenimiseks. Nad on sunnitud elama vaesuses ning saatma oma lapsed kooli asemel tööle.

Afganistan on üks maailma vaesemaid riike ja sealsed inimarengunäitajad on ühed madalamad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles