Narva veehoidlal Venemaa poolele triivinud paadisõitja pääses karistusest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva veehoidla.
Narva veehoidla. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Narva veehoidlal triivis paadisõitja möödunud nädala lõpus Eesti poolelt Venemaale, kuid pääses karistusest, kuna suutis tõendada, et piiririkkumine toimus paadi mootoririkke tõttu.

7. juulil teatas Narva kordonile 1963. aastal sündinud Eesti kodanik, et asub mootorpaadiga Narva veehoidlal ning paadil tekkis rike. Mehe sõnutsi triivis paat rikke tõttu tugeva tuule mõjul üle ajutise kontrolljoone Venemaa vetesse. Info kontrollimisel selgus, et alus ületas ajutise kontrolljoone suunaga Eestist Venemaale.

Info edastati Venemaa piirivalvele ning Kulgu sadamast väljus sündmuskohale Narva kordoni mootorpaat. Peatselt saabus triivinud paadi juurde Venemaa piirivalve hõljuk. Üheskoos pukseeriti paat Eesti poolele.

Paadi juht toimetati asjaolude väljaselgitamiseks Narva kordonisse. Kuna selgus, et tegemist oli aluse tehnilise rikkega  ja tugeva tuulega, siis juhtumi osas väärteomenetlust ei alustatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles