Kolga-Jaani tähistab Villem Reimani 150. sünniaastapäeva

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villem Reiman
Villem Reiman Foto: Wikipedia

Pühapäeval tähistatakse Kolga-Jaanis rahvusliku liikumise suurkuju ja Kolga-Jaani koguduse õpetaja Villem Reimani 150. sünniaastapäeva, üritustel osalevad kaitseminister Mart Laar ja põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.

Kolga-Jaani kalmistul Villem Reimani haual kõneleb Villem Reimani Kklleegiumi esindaja Ants Tooming. Esineb Põltsamaa puhkpilliorkester. Villem Reimani monumendi juures kõnelevad Kolga-Jaani vallavanem Kalevi Kaur ja EÜSi esimees Henrik Einre. Pidulikul jumalatenistusel Kolga-Jaani kirikus räägib peapiiskop Andres Põder oma jutlusel kunagise Kolga-Jaani koguduse õpetaja Villem Reimani vaimsest pärandist.

Kolga-Jaani rahvamajas toimub konverents «Villem Reiman 150», kus kuulatakse ettekandeid. Esinevad põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder, ajaloolane Tarmo Piir, kaitseminister Mart Laar ja Tartu ülikooli kirikuloo teadur Priit Rohtmets.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles