Surnuaia prügikasti tassitakse olmeprügi

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed tassivad oma prügi surnuaeda.
Inimesed tassivad oma prügi surnuaeda. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile hommikul märkasid möödakäijad Viljandis Toome tänava kalmistu prügikasti juures kolme vana telerit, kalmistuvahi sõnul on olmeprügi tassimine surnuaeda tavaline.

«Telekaid pole ma varem näinud, kuid kõike muud küll,» rääkis Viljandi kalmistuvaht Aleksander Kalvi Sakalale. Mehe sõnul on ta mõnel üksikul korral toojale peale sattunud, aga midagi teha ta ei saa, sest trahvimisõigust tal pole.

Viljandi metsakalmistu vaht Janek Eksi loetles, et kalmistuprahile mõeldud prügikastide juurde tuuakse vana mööblit, taarat ja ehitusprahti.

Viljandi linnamajandusameti peaspetsialisti Kaidi Brauni andmetel viiakse kõige rohkem olmeprügi Toome tänava ja Vanale kalmistule.

Probleem on tema sõnul nii tõsine, et eelmine prügivedaja otsustas maksta leppetrahvi ja lepingu lõpetada, sest lisaprügi äravedamine osutus liiga kulukaks.

«Milline võiks olla lahendus... Ei oskagi välja pakkuda,» tunnistas Braun.

Linnamajandusameti inspektor Rina Niitav lausus, et prügisokutajat saaks nii tema kui politsei trahvida tuhandete kroonidega, aga enne on tarvis isik tuvastada ning see on politsei ülesanne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles