Populaarsemate lastenimede seas on Eva ja Joosep

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix.

Tallinnas sündinud lastele pandud nimede seas troonivad mitmed vanad ja tradistioonilised nimed, nagu Eva, Joosep ja Oskar.

Aasta algusest kuni septembri lõpuni on Tallinnas registreeritud 4588 lapse sünd, mis on 136 sündi rohkem kui mullu.

Populaarsemad poisslaste nimed on tänavu Tallinnas olnud Maksim, Rasmus, Oskar, Oliver, Artur, Joosep ning populaarsemad tütarlaste nimed Sofia, Anna, Maria, Laura, Anastasia, Eva, Veronika, kirjutas Kristiine linnaosavalitsuse häälekandja Kristiine Leht.

Näiteks vahemikus aprillist juulini olid populaarsemad poisslaste nimed Nikita, Aleksandr, Artur, Mark, Martin, Oliver, Oskar ja Rasmus ning populaarsemad tütarlaste nimed olid Sofia, Anna, Polina, Maria, Laura, Sandra, Anastasia ja Viktoria.

Loomulik iive on Tallinnas juba mitmendat aastat positiivne. Mullu registreeriti Tallinna perekonnaseisuametis aasta vältel 5855 sündi ja 5187 surma. Võrreldes 2000. aastaga registreeriti 2007. aastal 2160 sündi rohkem ning seega on sündimus võrreldes 2000. aastaga 58 protsenti kasvanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles