Rahvaloendaja töökohtade vastu tuntakse suurt huvi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotomeenutus 2000. aasta rahvaloenduselt.
Fotomeenutus 2000. aasta rahvaloenduselt. Foto: Lauri Kulpsoo

Statistikaameti pakutavad rahvaloendajate töökohad on väga menukad - nelja päeva jooksul on oma huvist loendusel töötada andnud märku üle 2000 inimese.

«Inimeste huvi rahvaloenduse töökohtade vastu on olnud väga suur, esimese nelja päevaga on oma soovist rahvaloendusel töötada andnud märku üle 2000 inimese ja huvilisi muudkui lisandub,» ütles statistikaameti avalike suhete projektijuht Kristo Mäe.

Enim on tuntud huvi rahvaloendaja töökoha vastu, kuid ka rahvaloendajaid juhtivate piirkonnajuhtide ametikohtade vastu on huvi suur.

Kõige rohkem huvilisi on registreerunud Tallinnast ja Harjumaalt, kus ka vajatakse rahvaloenduse läbiviimiseks kõige rohkem töötajaid. Samas paistab huvi üle Eesti olevat võrdlemisi suur.

Statistikaamet otsib aasta lõpus algava rahva ja eluruumide loenduse tarvis piirkonnajuhte, rahvaloendajaid ja andmetöötluse operaatoreid. Esialgu saavad inimesed veebilehel registreerida enda huvi töökoha vastu. Kui töökonkursid sügisel välja kuulutatakse, saadetakse registreerunutele e-posti teel meeldetuletus.

«Rahvaloenduse läbiviimiseks plaanime järk-järgult palgata üle 2400 inimese ja kuna tegemist on sedavõrd suuremahulise värbamisega, alustasime juba varem loendustööst huvitatud inimeste kontaktide kogumist,» selgitas Mäe. «Eelnev registreerumine töökohale kandideerimisel eeliseid ei loo, küll on tähtis, et huvilised head töökohta mööda ei laseks.»

Huvist töötada rahvaloenduse mõnel ametikohal saab veebivormi kaudu anda märku kuni töökonkursside väljakuulutamiseni tänavu sügisel. Töökonkursside väljakuulutamisest antakse ka avalikult teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles