Nutijoove põhjustab rohkelt avariisid (2)

Risto Berendson
, uuriva toimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telefoniga roolis WWW FOTO: P M
Telefoniga roolis WWW FOTO: P M Foto: P M

See võiks olla pilasaate «Võimalik vaid Venemaal» klipp, kui see poleks juhtunud siinsamas Eestis – nähes eesolevat liiklusõnnetust, haaras uudishimulik autojuht oma nutitelefoni ja keskendus avariipaigast möödudes purukssõidetud autode filmimisele, unustades seejuures ise ette vaadata. Tulemus oli ennustatav – hobifilmimees sõitis mõnikümmend meetrit hiljem oma autoga ise teelt välja.

See on vaid üks tavapärasest markantsem näide Eesti teedel roolis kõrvalise tegevuse tõttu juhtunud õnnetustest. Neid toimub meil aastas sadu ning sageli ei taha õnnetuse põhjustaja ise tagantjärele tunnistada, et avarii põhjuseks oli autoroolis telefoni kasutamine või mõni muu kõrvaline tegevus.

Ööpäevas keskmiselt 90 liikluskindlustusjuhtumit menetleval Liikluskindlustuse Fondil on selliseid näiteid palju. Näiteks läks ühel väikesaarel oma perel külas olnud üliõpilane saarele isa autoga sõitma. Vaatas nutitelefonis uudiseid ja ei märganudki, et tema juhitud auto samal ajal vastassuunda kaldus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles