Linna transpordifirmades võib peatselt töö kaotada 28 inimest

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TAK vähendas ajutiselt kõikide töötajate palku
TAK vähendas ajutiselt kõikide töötajate palku Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavalitsus kavatseb homsel istungil heaks kiita kulude kokkuhoiu kavad bussikoondises ning trammi- ja trollibussikoondises ning see võib võtta töö 28 inimeselt.

Linnavalitsuses homme arutamisel olev plaan põhineb konsultatsioonifirma Ernst & Young Baltic tööl ning see näeb ette, et Tallinna autobussikoondis (TAK) peaks järgmise viie aasta jooksul kulusid kokku hoidma 43,3 miljonit krooni ning Tallinna trammi- ja trollibussikoondis (TTTK) 59,7 miljonit krooni.

Eelnõu seletuskirjas märgib linna transpordiameti juhataja Andres Harjo, et kahe ettevõtte peale kokku oleks võimalik vähendada töötajaid 28 inimese võrra.

Seletuskirja juures olevad kulude kokkuhoiu tabelid aga näevad ette lausa 53 inimese koondamist - 27 töötajat TAKist ja 26 töötajat TTTK-st

Plaani kohaselt peaks TAK tuleval aastal maksma 2,6 miljonit krooni koondamistasusid ning TTTK 2,8 miljonit krooni.

Linnavalitsuse otsus kohustab linna transpordifirmade nõukogudel püstitama ettevõtete juhatustele ülesanded ja tähtajad kulude kokkuhoiuks ning paneb firmadele ülesandeks esitada omapoolsed tegevuskavad kulude vähendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles