Rongiliiklust takistanud roolijoodik jääb kuueks kuuks autojuhiloata

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Eile hilisõhtul Raplamaal Lelles raudteele autoga kinni jäänud ja oma sõiduki sinna maha jätnud joobes juht jäeti kuueks kuuks juhtimisõiguseta. Samuti tuleb tal 15 ööpäeva veeta arestimajas.

Eile kell 20.21 sai politsei teate, et Raplamaal Lelles sõidab ringi hall BMW, mille juht on tõenäoliselt joobes, teatas Lääne prefektuur.

Paar minutit hiljem teatati, et sama BMW on sõitnud raudteerööbastele ja jäänud sinna kinni ning oli teada, et rong on tulekul.

Sündmuskohale saabunud politsei leidis eest juhita auto. Üsna lähedale jõudnud rong õnnestus suunata teisele teele.

Tunnistaja sõnade kohaselt sõitis üks auto suurel kiirusel  raudtee poole ning sinna vaatama minnes nägi ta, et halli värvi BMW seisab rööbaste vahel ja oli kuulda, et autot püütakse käivitada, aga see ei õnnestu.

 Kuna juhipoolne uks oli kinni kiilunud, ronis juht kõrvalistuja uksest välja ja hakkas mööda raudteed Tallinna suunas liikuma. Kuna pealtnägija tundis BMW juhti, jalutas ta temaga kaasa ja veenis teda naasma sõiduki juurde.

Õige pea silmas sündmuskohale saabunud politseipatrull mööda raudteerööpaid tuigerdaval sammul BMW suunas lähenevat meest. Patrull tuvastas 1964. aastal sündinud Teedul alkoholijoobe ning toimetas ta Rapla arestimajja kainenema.

Täna hommikul kuulati mees üle. Autojuhi sõnade kohaselt ei mäletavat ta autoga sõitmist, mäletab vaid, et eelmisel päeval kella 15 paiku hakkas alkoholi tarvitama.

Politsei alustas Teedu suhtes väärteomenetlust ja esitas kohtule karistuse määramiseks materjalid, mille kohaselt juhtis mees mootorsõidukit joobeseisundis, ületas raudteed sõidukiga väljaspool ülesõidukohta ning takistas rongiliiklust.

Rapla kohtumajas mõisteti Teedule 15 ööpäeva aresti, võeti ära mootorsõiduki juhtimise õigus kuueks kuuks ning raudteeliikluse takistamise eest tuleb tasuda ka rahatrahv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles