Abilinnapea: parkla ehitus on kahjustanud Jaani kirikut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praod Jaani kiriku põrandas
Praod Jaani kiriku põrandas Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Tallinna abilinnapea Taavi Aas tutvus täna olukorraga Vabaduse väljaku ehitusplatsiga külgnevas Jaani kirikus ning tõdes, et hoones tekkinud praod on ilmselt vibratsioonist põhjustatud.

Abilinnapea sõnul on ajaloolise hoone põrandasse ning eeskoja seina praod tekkinud ilmselt vibratsioonist, mille põhjustas arheoloogiliste väljakaevamiste kaitseks rajatud sulundseina elementide pinnasesse rammimine.

Vestluses koguduse õpetaja Jaan Tammsaluga jõuti seisukohale, et probleemid hoonega tulenevad nii ehitaja valitud metoodikast sulundseina rammimisel kui ka Jaani kiriku hoone ehituslikest iseärasustest.

Samas kinnitas Aas, et pragu kiriku põrandas ja eeskambri seinas pole rohkem laienenud.

«Kuna olulist vibratsiooni tekitavaid töid enam ette ei nähta ning täna algab kiriku kõrvale kaevatud süvendi tagasitäitmine, pole muretsemiseks põhjust,» teatas Aas.

«Tallinna linnale kuuluva sakraalehitise edasine kahjustumine on välditud piisava ehitusjärelevalvega. Tekkinud kahjud, mis praegu tunduvad marginaalsed, kannab ehitaja.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles