Mustamäe ihkab oma rahvariideid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadaka külapäev Kadaka lasteaias.
Kadaka külapäev Kadaka lasteaias. Foto: Ülo Veldre

2012. aastal tähistab Mustamäe linnaosa 50. juubelit, millega seoses on plaanis välja töötada oma rahvariided.

«Sel suvel lähevad koolinoorte laulupeole teiste seas ka kolmanda või neljanda põlve mustamäelased, kes kannavad Muhu, Kihnu, Mulgi ja muude sugemetega rahvarõivaid,» selgitab Mustamäe linnaosa vanema kohusetäitja Indrek Ahlberg. «Rahvariided on identiteedi osa – miks mustamäelased, üldse tallinlased, aga ka põlised tartlased või pärnakad peaksid kandma nende jaoks võõraid rahvarõivaid, võõrast identiteeti?» märkis Ahlberg.

31. mail peeti Tallinna Kadaka lasteaias Kadaka külapäeva ning toimus esimene poiste tantsupidu, millest võtsid osa Kadaka, Sinilinnu ja Pallipõnni lasteaia lapsed.

2. mail toimus Liivaku lasteaias IV Mustamäe lasteaedade Laulupeoke 11 lasteaia kooride osalusel ja Raul Talmari dirigeerimisel.

«Linnaosa juubel paneb mõtlema nii Mustamäe minevikule kui tulevikule ja mustamäelaste identiteedile, millest ka mõte Mustamäe oma rahvariietest,» ütles Ahlberg.

Ta lisas, et loomulikult ei kinnita linnaosavalitsus ühte kavandit, ega tee riigihanget rahvariietele, mida siis kõik Mustamäe koolide-lasteaedade koorid ja tantsurühmad kandma peaksid. Pigem soovib linnaosavalitsus, et kollektiivid töötaksid ise kavandid välja, et need kujuneksid tõepoolest identiteedi osaks, mitte kohustutlikus korras kantavaks vormirõivaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles