Tallinn kulutas kevadpuhastusele ligi 64 000 eurot

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heakorrakuu kultuurikilomeetril.
Heakorrakuu kultuurikilomeetril. Foto: Peeter Langovits

Homsel linnavalitsuse istungil esitab abilinnapea Arvo Sarapuu Tallinna eskkonnaameti poolt ettevalmistatud informatsiooni pealinnas 16. aprillist 15. maini toimunud heakorrakuu tulemuste kohta. Heakorratöödeks eraldas linnavalitsus 63 912 eurot.

Tallinna keskkonnaamet korraldas koostöös kommunaalameti, transpordiameti ning linnaosade valitsustega 16. aprillist 15. maini heakorrakuu, mille käigus korrastati haljasalasid, kõrvaldati ebaseaduslikke prügimägesid ja korrastati mänguväljakuid, toimusid ka ettevõtmised linnaelanike jäätmealase teadlikkuse tõstmiseks.

Linnavalitsus eraldas oma reservfondist 63 912 eurot, mille eest renditi ebaseaduslikult ladestatud jäätmete kõrvaldamiseks konteinerid ja telliti nende tühjendamine ning veeti kogutud prügi Tallinna prügilasse. Lisaks korraldati selle raha eest mitmes linnaosas elanikelt ja avalikelt haljasaladelt koristuse käigus kokku kogutud aia- ja pargijäätmete äravedu.

AS-i Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskus andmete järgi on heakorrakuu jooksul ajavahemikus neile üle antud 622,28 tonni jäätmeid. Tallinna linnaosadest viidi heakorrakuul ära ligi 19 tonni rehve.
Kommunaalameti lepingupartnerid kogusid 7690 tonni talvist puistematerjali linna teedelt, tänavatelt, kõnniteedelt ja ühissõidukipeatuste ootealadelt ning koristasid tänavatelt ja teemaa haljasaladelt 880 tonni olmejäätmeid.

Kevadkoristuse jooksul tehti tänavate ja ohutussaarte ühekordset survepesu, milleks kulutati 10 735 kuupmeetrit vett. Ühissõidukite ootealadel korrastati 102 prügikasti ja 240 pinki ning lagunenud prügikastide väljavahetamiseks osteti 30 uut.

Transpordiamet korraldas heakorrakuul ühistranspordi ootepaviljonide lõhutud klaaside vahetamise. Uuendati 24 klaasi, tehti ootepaviljonide seinte ja konstruktsioonide värvimistöid ning  eemaldati 697 ruutmeetrit grafitit. Ootekodadesse, kust suitsetamist keelavad märgid olid maha rebitud, paigaldati uued kleebised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles