Rikkiläinud ühissõiduki piletit võib ka teises sõidukis kasutada

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avarii teinud trammis märgistatud sõidutalongi saab ka teistes ühissõidukites kasutada.
Avarii teinud trammis märgistatud sõidutalongi saab ka teistes ühissõidukites kasutada. Foto: Raigo Pajula

Kui Tallinnas läheb buss, tramm või troll liinil katki ja enam edasi ei liigu, siis võivad sõitjad oma märgistatud paberpiletit ka teises ühissõidukis kasutada, et plaanitud sihtkohta jõuda.

Tallinna autobussikoondise pressiesindaja Sirje Roht kinnitas Postimees.ee`le, et ühissõiduki rikke korral nendel liinidel, mis kuuluvad ühtsesse piletisüsteemi,
võib sõitja sihtkohta jõudmiseks kasutada mõnes teises ühissõidukis juba märgistatud sõidutalongi. Seda aga vaid siis, kui ta liigub edasi samas suunas.

Niisuguse korra on Tallinna linnavolikogu kehtestanud oma 18. novembri 2010. aasta määrusega.

«Ehk siis, et kui sõiduk läheb katki, võib sõitja ostetud piletiga algselt plaanitud sihtkohta edasi sõita, kasutades teist ühissõidukit,» mainis ka mupu pressiesindaja Monika Lestberg.

Samas lisas ta, et kindlasti tasub sel juhul teada, milline oli sõiduk, mis läks katki ning millal ja kus see toimus. Niisugune teave on vajalik juhuks, kui piletikontrolöril peaks sõiduõiguse kontrollimisel tekkima küsimusi.

«Kuna tegemist on siiski erandjuhtumiga, oleks arusaamatuste vältimiseks hea teises ühissõidukis komposteerida uus pilet,» ütles Lestberg.

Siiani ei ole mupo piletikontrolöridel niisuguseid juhtumeid ette tulnud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles