Politsei taotles roolijoodikule kuuajast aresti

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Malsroos/ Õhtuleht

Rakvere politsei taotles kohtult 30 päeva aresti mehele, kel polnud juhiluba ning juhtis alkoholijoobes olekus talvisel ajal autot, millel olid suverehvid.

Politsei tabas roolijoodiku tänavu 5. veebruaril. 18-aastase noormehe juhitud Mitsubishi Galant liikus Rakveres Võimla tänavalt Kastani tänavale, kui kaldus vastassuunavööndisse.

Dokumentide kontrollis selgus, et noormehel polnud esitada juhiluba ega sõidukidokumente, samuti puudus liikluskindlustus, lisaks oli sõidukil suverehvid. Politsei tuvastas noormehel alkoholijoobe.

Noormehe enda sõnul tarbis ta õlut, kui järsku oli vaja sõita ühe baari juurde. Talverehve polnud tal võimalik soetada rahapuuduse tõttu, samuti valetas ta politseile, et juhiload on olemas.

«Liikluses tuleb väärtustada enda ja kaasliiklejate elu. Kahjuks näitas noormees oma teoga ükskõiksuse kõrgemat taset - juhtis talvel peale alkoholi tarbimist autot, millel olid suverehvid all,» ütles Rakvere politseijaoskonna kohtuväline menetleja Ave Uue.

Uue lisas, et noormees on paadunud liikluseeskirjade rikkuja, sügisel määras kohus talle juba karistuseks 20 päeva. Seekord taotles politsei kohtult maksimumkaristust, mis on 30 arestipäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles