Menu missugune: Eesti muusikud esinesid Saksamaa suurimal folgifestivalil

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rudolstadt-festival Saksamaal.
Rudolstadt-festival Saksamaal. Foto: Allikas: wikipedia

Saksamaal äsja toimunud Rudolstadti festivalil oli sellel aastal Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul fookus just Eestil. Festivali üks peaesinejatest oli Curly Strings, kelle kontsert pani pea viietuhandelisest publikust tantsima iga ühe.  

Lisaks Curly Stringsile esinesid festivalil Maarja Nuut & Hendrik Kaljujärv, Mari Kalkun, PUULUUP, Arsis, Bombillaz, EStuudio Noortekoor, Kuljus ja Torupilli Jussi Trio.

Eesti artistide kontserdid olid väga menukad. Näiteks pidid Maarja Nuudi kontserdile minejad valmistuma pikaks järjekorraks. 

EV100 rahvusvahelise programmi juhi Jorma Sarve sõnul võib meil olla Eestist vaadates vahel keeruline tajuda, kui suure mõjuga on koostöö Rudolstadti taoliste festivalidega ning milliseid võimalusi ja vastutust see endas kätkeb.

"Väga teeb rõõmu, et huvi meie artistide osas oli suur ja kuulajad võtsid Eesti muusika väga hästi vastu. Loodetavasti viib see EV100 hooaja kogemus edasi järgmiste koostööettepanekuteni ning uute uste avanemisteni. Suur tänu veelkord kõikidele esinejatele ning õnnitlused ka meie toimkonna poolt," lisas Sarv.

Eesti kultuuriesindaja Saksamaal Merit Kopli sõnul oli festival Eestile ja meie muusikutele suurepärane võimalus end tutvustada, kuna nii suurele publikule saavad Eesti muusikud esineda harva. Festivali kõrgpunktiks oli Curly Stringsi ja Thüringeni sümfooniaorkestri kontsert. Korraldajate erilisi kiidusõnu pälvisid Tõnu Kõrvitsa, Rasmus Puuri, Arno Tamme ja Tauno Aintsi seaded orkestrile.

"Peale veebruaris Berliini Konzerthausis toimunud Balti nädala festivalile oli Rudolstadti festival kindlasti EV100 rahvusvahelise programmi tähtsündmuseks Saksamaal. Saime endale selle nädalavahetusega juurde palju uusi sõpru, kes varem teadsid Eestist vähe," märkis Kopli.

Festivali külastajatel oli võimalus vaadata ka fotograaf Birgit Püve Kihnu-teemalist näitust ja linastus Terje Toomistu dokumentaalfilmi "Nõukogude hipid".

Rudolstadti festival on oma praegusel kujul toimunud alates 1991. aastast. Igal aastal esineb festivalil enam kui 130 ansamblit kolmekümnest riigist. Selle aastase festivali fookusriigiks oli Eesti.

EV100 rahvusvaheline programm sai alguse eelmisel aastal koos Eesti esimese Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise poolaastaga, mille jooksul  toimus ligi 130 üritust. Juubeliaastal on programmis tänase seisuga üle 300 välisriikides toimuva ürituse ning kava täieneb pidevalt. EV100 rahvusvaheline programm kestab 2018. aasta lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles