Tõeline ÜHESLAULMINE: ka Rootsi kroonprintsess saabub EV100 pidustustele

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Allikas: Facebook

19. augustil Tallinna Lauluväljakul toimuvale kontserdile saabub ka Rootsi kroonprintsess Victoria koos abikaasaga. EV100 muusikaprogrammi kuuluv ning NargenFestivali ja dirigent Tõnu Kaljuste korraldatud suurkontsert "ÜHESLAULMINE: laulu võim ja sajandi sumin" algab kell 19. Kontserdist teeb otseülekande ETV.

Mõtte algataja, dirigent Tõnu Kaljuste sõnul on Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva tähistamiseks korraldatud ÜHESLAULMINE kaheosaline pidu.

"Esimeses osas "Laulu võim" saab Eesti Vabariigi sajandaks sünnipäevaks laulda sada minutit järjest. Lauldakse teada-tuntud lihtsaid laule armastatud näitlejate, lauljate ja kooride seltsis," kõneles Kaljuste.

Eeslauljatena astuvad lavale Jaan Tätte, Evelin Võigemast, Eeva Talsi, Lauri Õunapuu, Priit Võigemast, Maria Listra, Hele Kõrve, Jan Uuspõld, Mait Malmsten, Marta Laan, Liina Vahtrik, Riina Maidre, Jaan Pehk, Jarek Kasar, Tiit Kikas, Arno Tamm, Kihnu Virve, Andero Ermel, Kadri Voorand ja Estonian Voices.

Õhtu teine osa kannab pealkirja "Sajandi sumin" ning siis saab kaasa laulda mitmete eesti bändidega – Curly Strings ja Estonian Voices, Singer Vinger, Metsatöll, Vaiko Eplik, Miljardid, Smilers, Karl-Erik Taukar Band, Estraadiraadio Tõnis Mägi, Kaire Vilgatsi ja Ivo Linnaga.

Teleülekande teeb otse sündmuste keskelt Eesti Televisioon. Õhtu kunstiline juht on Tõnu Kaljuste ning sündmuse korraldab Nargenfestival. Piletite eelmüük on alanud. Sündmus kuulub EV100 muusikaprogrammi. 

Eesti juubelisündmusele saabub ka Rootsi kroonprintsess Victoria koos abikaasa prints Danieliga. 

Samal päeval, 19. augusti toimub Naissaarel Püha Maarja kabeli taaspühitsemine. Seda sündmust austavad oma kohalolekuga Rootsi kroonprintsess Victoria ja prints Daniel.  Õhtul osaleb kuninlik paar Lauluväljakul ÜHESLAULMISEL.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles