ERR.ee: Rahumägi meelest ei mõjuta nahavärv Obama julgeolekut

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Rahumägi.
Jaanus Rahumägi. Foto: Postimees.

Turvaekspert Jaanus Rahumägi hinnangul ei mõjuta USA uue presidendi Barack Obama julgeolekut mitte tema nahavärv, pigem võivad selleks osutuda mõned tema hobid.

«Obama julgeolekurisk ei ole kindlasti suurem kui senisel presidendil George Bushil viimased kaheksa aastat, sest islamiäärmuslaste kogukond, kes ähvardas George Bushi, oli kindlasti suurem,» vahendab ERR  Rahumägi sõnu intervjuus «Terevisioonile».

Rahumägi ütlust mööda asub salateenitus kaitsma presidendikandidaate kohe, kui nad on selleks nimetatud - neid koheldakse täpselt samuti nagu presidenti.

«Küsimus on riiklikus prestiižis, kuna Ameerika ajaloos on olnud üsna kahetsusväärseid juhtumeid. Täna ei ole enam kuuekümnendad, mil tapeti Martin Luther King ja John Kennedy - salateenistustel on oluliselt võimsamad ja nüüdisaegsemad vahendid, et oma tööd hästi teha,» lisas Rahumägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles