NATO kaitseministrid kiitsid heaks uue küberkaitsepoliitika

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO.
NATO. Foto: SCANPIX

Tänasel NATO kaitseministrite kohtumisel Brüsselis kiideti heaks allianssi uus küberkaitsepoliitika.

Heakskiidu saanud dokument keskendub ennekõike NATO võrkude ja liikmesriikide siseriiklike võrkude kaitsele ning turvenõuete tõhustamisele, vahendas ministeeriumi pressiesindaja.

Lisaks osundab see ka allianssi võrkudega ühenduses olevate võrkude turvanõuete tõstmise vajalikkusele.

«NATO uus küberkaitsepoliitika ja tegevuskava on selge samm edasi. Võrreldes varasema hoiakuga, kus NATO pidi keskenduma vaid oma kommunikatsiooniliinide kaitsele, on uues kavas kaitset vajavaid alasid laiendatud ning kogu kava konkretiseeritud,» lausus Laar, kelle sõnul andis Eesti dokumendi koostamisel tõsise panuse.

Tegemist on nn elava dokumendiga, mida vastavalt vajadustele ja ohuhinnangu muutumisele täiendatakse ning täpsustatakse jooksvalt.

Lisaks kiitsid ministrid kohtumisel heaks Liibüa missiooni pikendamise 90 päeva võrra ning tutvuti NATO sõjalise juhtimisstruktuuri ja agentuuride reformipaketiga.

Eesti kaitseministril on veel plaanis kahepoolsed kohtumised Saksamaa ja Suurbritannia kaitseministritega.

NATO kaitseministrite kohtumine jätkub homme. Kaitseministrit saadavad Brüsselis kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots ja kaitseministeeriumi kaitsepoliitika asekantsler Sven Sakkov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles