Projekteerija peab pragusid Vabaduse väljaku majades paratamatuks

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maa-aluse parkla ehitamine Vabaduse väljakul.
Maa-aluse parkla ehitamine Vabaduse väljakul. Foto: Raigo Pajula

Vabaduse väljaku aluse parkla projekteerinud Sweco Projekt peab pragude teket väljaku ääres olevates majades paratamatuks ega rutta ehitusfirmat süüdistama ebaõiges ehitamises.

«Vabaduse väljaku maa-aluse parkla ehitamine on alles algusjärgus ja vaidlus konstruktiivse lahenduse ümber praegu küll ennatlik,» märkis Sweco juhatuse esimees Aare Uusalu firma pressiteates.

Uusalu sõnul saab ehitamisel kasutatavatele insenerilahendustele olla erinevaid lähenemisi ning ei ole ühte ja ainuõiget.

«Peame arvestama, et parklat ehitatakse väga keerulistes tingimustes erineval ajal hoonestatud linnaruumis,» tõdes ta. «Pragude teke kõrvalhoonetes on ehitusega kaasnev paratamatu nähtus, rääkida võib nende ulatusest ühe või teise ehitustehnoloogia kasutamisel.»

Uusalu sõnul saab seetõttu anda hinnangut ehitusfirma Oma Ehitaja poolt valitud parkla konstruktiivsele lahendusele alles aasta või paar pärast selle lõpetamist, kui vajumid on toimunud ja olukord pinnases stabiliseerunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles