Metskitse jahiaeg võib pikeneda jaanuari lõpuni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metskits. Foto on illustratiivne.
Metskits. Foto on illustratiivne. Foto: Henn Soodla

Keskkonnaministeerium saatis kooskõlastusringile jahieeskirja muutmise eelnõu, et pikendada metskitse jahiaega jaanuari lõpuni.

Keskkonnaministeerium soovib pikendada metskitse jahiaega ühe kuu võrra kuni 31. jaanuarini, et vähendada kitsede arvu ja nende tekitatavaid metsakahjustusi, ütles teisipäeval BNS-ile keskkonnaameti pressiesindaja.

Jahimeeste seltsi president Margus Puust on öelnud, et enamikus piirkondades metskitsede arvukus tõusnud. «Kui jahindusnõukogudes lepitakse kokku arvukusest lähtuvalt suuremad küttimismahud, käsitlevad jahimehed seda kui ühiskondlikku tellimust ja annavad kõik endast oleneva, et mahud täita,» rääkis Puust. «Oleme huvigruppide kokkulepetest lähtunud nii metssea kui ka põdra arvukuse reguleerimisel.»

Metskitsi on viimase kolme jahiaasta jooksul järjest enam kütitud. Hooajal 2015/16 kütiti 6264, aasta hiljem 11 000 ja mullu talvel 15 807 isendit.

Praegu tohib metskitse küttida septembrist detsembri lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles