Nõustaja soovitas Tallinnal koondada 123 transporditöötajat

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TAK vähendas ajutiselt kõikide töötajate palku
TAK vähendas ajutiselt kõikide töötajate palku Foto: Peeter Langovits

Linna tellimusel autobussikoondist ning trammi- ja trollibussikoondist analüüsinud Ernst & Young soovitas linnal kulude kokkuhoidmiseks koondada kahest firmast kokku 123 inimest.

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul soovitas konsultatsioonifirma kulude kokkuhoiu nimel koondada Tallinna autobussikoondisest (TAK) 73 ning Tallinna trammi- ja trollibussikoondisest (TTTK) 50 inimest.

Mutli lisas samas, et firma soovitus ei tähenda, et see ka kindlasti ellu viiakse. «Nendest numbritest ei maksa siiski kinni võtta, sest tegemist on vaid ettepanekuga,» lisas ta. «Töö käigus võivad need muutuda.»

Tallinna linnavalitsuse tänasel istungil olnud materjalidest ei saanud üheselt järeldada, kui palju inimesi ähvardab TAKis ja TTTKs koondamine.

Kulude kokkuhoidmist ette nägeva otsuse seletuskirjas räägitakse 28 inimese koondamisest, kuid selle lõpus olevad tabelid nägid ette 53 inimese koondamist.

Ernst & Young tõi lisaks töötajate koondamisele välja veel mitmeid võimalusi kahe linnale kuuluva transpordifirma kulude vähendamiseks ning nende plaani järgi hoiaks TAK järgmise viie aasta jooksul kokku 43,3 miljonit krooni ja TTTK 59,7 miljonit krooni.

Linnavalitsus andis täna linnafirmade nõukogudele ülesande töötada välja kulude kokkuhoidmise kavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles